BBQ

Zomerse Barbecue

Niets is zo gezellig als een barbecue op een zwoele zomeravond!

Maar, kun je barbecueën als je op je voeding aan het letten bent ??

Ja natuurlijk!

Bereid de BBQ goed voor, wanneer de briketten of kolen door en door gloeien is die klaar voor gebruik.

Weg met de verkoolde stukken vlees.

Vlees bereiden op de BBQ is minder vet omdat er minder olie of vet gebruikt wordt.

Kies voor vleessoorten als varkenshaas of biefstuk of neem kip of kalkoenfilet.

Wil je een hamburger? Maak ze zelf, voorbewerkt vlees bevat veel zout en ongezond vet.

Tijdens het barbecueën eten we al gauw meer vlees dan normaal.

Tip: Snijdt vlees in kleinere stukken.

Of kies ook eens voor vis (de betere vetten) en maak er een pakketje van in aluminiumfolie.

Ga voor zelf gemaakte sausjes! Smakelijker en gezonder en leuk om te doen.

Denk aan tzaziki of een andere knoflooksaus met minder mayo maar, meer yoghurt, pesto of guacamole.

In plaats van stokbrood zet een mooie kleurrijke salade op tafel met tomaatjes, komkommer, paprika, pijnboompitjes of ander soort pitjes of een handje noten, granaatappelpitjes, ei, afgekoelde groente zoals boontjes, wortelrasp, radijs etc.

Je kan het zo gek niet bedenken of het kan in een salade.

Maak je dressing zelf met olijfolie en citroensap of balsamicoazijn beetje mosterd peper en verse kruiden en beetje honing.(1 theelepel).

Ook groente en fruit kan op de bbq zoals aubergines, paprika, courgettes, groene asperges en bv. watermeloen.

Met mate maiskolven, deze bevatten meer suikers.

Tot slot zet een of meerdere glazen kannen neer met zelf gemaakt ‘smaakjeswater’.

Zie voor ideeën ook op onze site.

Eet smakelijk!! J