Zoete aardappel stamppot

Zoete aardappel stamppot met spinazie

Recept voor 2 personen

Bereidingstijd:25 min.

Ingrediënten:

4-5 zoete aardappels

1 paprika

100 gr spinazie

1 ui

2 el pijnboompitten

Olijfolie

Snufje zout en peper

Schil de zoete aardappels en snij ze in tweeën.

Zet een pan water op en kook de aardappelen 15 tot 20 minuten.

Snipper de ui en snijd de paprika in stukjes.

Giet een scheut olie in de pan en bak ui, paprika en spinazie circa 5 minuten en zet dan het vuur uit.

Als de aardappels gekookt zijn, giet je het water voor het grootste deel af.

Bewaar een klein beetje van het kookvochten stamp de aardappels fijn met een aardappelstamper.

Voeg de spinazie, ui, paprika, pijnboompitten en een snufje zout en peper toe en meng dit door elkaar.

Eet smakelijk!