zalmcarpaccio

kies vaker voor vis!

Voornamelijk vette vis is erg goed voor uw gezondheid, want deze bevatten veel goede vetzuren. Kies daarom bij voorkeur voor een olierijke, vette vis.

Gezonde vette vis

  • Zalm.
  • Forel.
  • Haring.
  • Heilbot.
  • Makreel.
  • Bokking.
  • Ansjovis.
  • Sardines.

Dit heerlijke lunch recept is rijk aan goede vetzuren….

Zalmcarpaccio

Ingrediënten(1pers):

75 gr gemengde sla

75 gr gerookte zalm

Handvol gekookte sperzieboontjes

Olijven

½ rode paprika

Sesamzaadjes

Pijnboompitjes

Parmezaanse kaas

Peper

Kappertjes

Olijfolie/citroensap

Bereiding:

  • Leg de sla op een bord met de zalm erbovenop
  • Verdeel alle ingrediënten over de zalm
  • besprenkelen met citroensap of olijfolie