Snelle Groentensoep.

Snelle groentesoep (4-6 personen)

Ik maak bijna dagelijks soep van groenten die ik heb of op moet maken. Deze soep is altijd lekker en super makkelijk.

Een echte groenten-boost, zowel in de zomer als in de winter.

Het fijne aan soep is dat je eindeloos kunt varieren. Pimp de soep in de kom eens op met fijngehakte verse kruiden, een lepel pesto, een handje noten of gare peulvruchten.

Hierdoor bereid je een volwaardige maaltijd met veel extra voedingsstoffen!!

2 eetlepels kokosolie

1 ui, fijngesneden

1 teentje knoflook

1 stronk broccoli van ongeveer 300 gram in roosjes

1 wortel, in stukken

1 rode paprika ,in stukken

½ knolselderij, in stukken

1 liter kippenbouillon

1 eetlepel koude roomboter

Bereidingswijze:

Verwarm de kokosolie in een soeppan en fruit de ui en knoflook zacht glazig.

Voeg de groenten toe en bak ze zachtjes al omscheppend 2-3 minuten. Schenk de bouillon erbij en laat de groenten in ongeveer 15 minuten zachtjes gaar pruttelen met de deksel op de pan.

Pureer alle groenten met de bouillon met de staafmixer in de pan tot een lekkere gebonden soep.

Mix op het laatst de roomboter erdoor. Hierdoor krijgt de soep een heerlijke romige smaak en het bindt de soep nog een beetje. Breng op smaak met peper en zout.

Eet smakelijk!