Puntpaprika met spinazie, gehakt en feta
Ingrediënten 2 personen:
2 puntpaprika’s
1 uitje
2 eetl Olie
175 gr gehakt
300 gr wilde spinazie
150 gr feta
Pimentón (poder van geroosterde paprika's)
Chilipoeder
Peper en zout
Geraspte kaas
Paar takjes peterselie
Bereiding:
Halveer de paprika’s en verwijder zaad en zaadlijsten. Snipper het uitje en snijd de feta in blokjes.
Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal in.
Bak de ui in een ruime wok glazig en voeg gehakt, pimenton en chilipoeder toe.
Als het gehakt gaar is, roerbak dan de spinazie mee en laat snel slinken.
Schep ¾ van de blokjes feta erdoor.
Proef en breng op smaak met zout en peper.
Vul de paprika helften en druk de vulling iets aan. Verdeel de rest van de feta over de bovenkant en leg de paprika’s in de ovenschaal.
Bak 20 minuten in de oven, dek zo nodig halverwege af met aluminiumfolie tegen verbranden.
Rasp er kaas over en bestrooi met vers gehakte peterselie.
Serveer met een eenvoudige veldsla me cherrytomaten en courgetti.
Eet smakelijk!!