Popcorn verantwoord!

Popcorn verantwoord ?
Wanneer je popcorn zonder toevoegingen van suiker of zout etc. eet, bevat het
eigenlijk maar één ingrediënt MAIS!
Wanneer de maiskorrel verhit wordt, ontstaat er stoom binnenin, het vocht verdampt
en door de druk die dan ontstaat barst de korrel open en heb je Popcorn!
Op deze manier een gezonde keuze!
Maar kijk uit, de kant en klare popcorn uit de supermarkt zijn veelal gebakken in het
´slechte´ vet,(kunstmatig geharde vetten) ook wel transvetten genoemd. Daarnaast
zijn er variaties met toegevoegd, suiker, karamel, chocolade of zout. Een redelijk
gezond product wordt dus ongezond gemaakt.
Maar wil je toch een smaakje neem dàn de zoute deze zijn calorisch lager dan
gezoete.
Maar weer niet téveel zout. Tja ….
Zelf popcorn maken is eigenlijk de beste optie en niet moeilijk.
Neem een handvol maiskorrels en gooi die een verhitte pan waar een klein beetje
olie in zit (om aanbranden te voorkomen). Zorg dat de hele bodem bedekt is met
korrels.
Deksel op de pan, maar wel ruimte laten om de stoom te laten ontsnappen. Het
ploffen begint!
Wanneer je 2 à 3 seconden niets meer hoort dan is de Popcorn klaar! Klein snufje
zout en eet er smakelijk van.