Ovenschotel :Wortel met gehakt

Ovenschotel : Wortel met gehakt. Voor als je een keer koolhydraatarm wilt eten.
Ingrediënten:
Voor 4 personen
• 800 gr kikkererwten uit blik of pot
• 600 gr winterpeen
• 300 gr kipgehakt naturel ( of een ander gehakt)
• 150 gr geraspte belegen geitenkaas
• 10 gr verse platte peterselie
• 1 zak rode puntpaprika ( variatie mogelijk)
• 2 teentjes knoflook
• 3 el traditionele olijfolie
• 2 el baharat kruidenmix (specerijenmelange, kun je ook zelf maken)
• Zout (naar keuze)
Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 180 ºC.
2. Schil de peen en snijd deze in stukken. Kook de wortel samen met de tenen knoflook in een laagje water in 15 minuten gaar. Giet het af en vang het kookvocht op in een kom
3. Kikkererwten uitlekken in een zeef en spoel deze onder koud stromend water schoon. Snijd de peterselie klein en de paprika in ringen. Verhit 1/3 van de olie in een koekenpan en bak het kipgehakt 3 minuten in de pan. Voeg daarna de paprika toe, de baharat en kook dit voor 5 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.
4. Stamp de peen en knoflook samen met de kikkererwten, peterselie, de rest van de olie en het kookvocht tot een puree ( niet te fijn). Breng het op smaak met peper en eventueel zout. Schep het kipgehakt in de ovenschaal en verdeel de wortelpuree erover. Verdeel de geitenkaas erover en gratineer circa 25 minuten in het midden van de oven.
El baharat (kruidenmix) om zelf maken:
4 tl paprikapoeder
3 tl zwarte gemalen peper
1 tl kaneel
3 tl korianderpoeder
2 tl gemalen komijn
1 tl gemalen kruidnagel
1 tl kardemon poeder