Lunch!!!

Lunch

Iedere dag vraagt je lichaam om andere energie.

Luister daarom goed naar je lichaam!

Pas je maaltijd hierop aan.

De ene keer heb je tijdens de lunch trek in een frisse salade, de andere keer in een kom soep of een stevige snee brood.

Ga daarom creatief om met je lunch varieer en eet smakelijk.

Roerbak van groene kool

Een eiwitrijke lunch en door de groene kool ook nog eens een vitamine C bom!

Dit snelle en zeer smakelijke gerecht is echt de moeite waard om te maken. Als je de salade af laat koelen kun je hem prima meenemen naar je werk.

- 2 eetlepels kokosolie

- 1 kleine groene kool in repen gesneden

- 1 teentje knoflook

- ½ sjalotje, gesnipperd

- 1 potje kikkererwten

-1 theelepel komijnzaad

-1 eetlepel citroensap

-150 gr feta/geitenkaas

- 2 eetlepels geroosterde pompoenpitten

Verwarm de kokosolie in een koekenpan en bak de repen kool met de knoflook en het sjalotje al omscheppend tot de groente gaat slinken.

Laat de kikkererwten uitlekken. Voeg de kikkererwten en het komijnzaad aan de groene kool toe en laat dit 5 min zachtjes mee pruttelen.

Blus af met het citroensap en breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de roerbak over de borden en verkruimel de feta/geitenkaas erover en bestrooi met de pompoenpitten.

Bon appetit!!