Aspergesoep met makreel

Vis, en dan vooral de vette soorten, bevat speciale omega-3 vetzuren. Vis bevat visvetzuren die heel gezond zijn voor je cholesterol én voor je hart. Je krijgt genoeg visvetzuren binnen als je elke week een keer vette vis eet zoals zalm, makreel, sardines of haring

Aspergesoep met makreel

  • 500gr witte asperges
  • 3 eetl.boter
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 aardappel geschild en in kleine blokjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 750ml groentebouillon
  • 125ml room
  • 1 gerookte makreel (schoongemaakt)
  • 2 lente-uitjes, in ringetjes
  • 1 stokbrood

Bereiding

Schil de asperges ,snijd ze in stukken van circa 5cm.

Smelt de boter in een grote pan op een lage stand.

Bak hierin de asperges en ui circa 8 min.

Voeg de aardappel, knoflook en bouillon toe en kook circa 15 min, tot de asperges en aardappel gaar zijn.

Pureer en zeef de soep. Houd 4 eetlepels room achter,voeg de rest van de room toe aan de soep en roer goed door.

Verdeel de soep over kommen en giet steeds 1 eetlepel room in elke kom. Trek de markreelfilets iets uit elkaar en verdeel over de soep.

Garneer met de bosui en serveer met het stokbrood.

Bon appetit!!