Pittige Pompoensoep
Recept voor 2 personen
Bereidingstijd: 30 min.
400 GR POMPOENBLOKJES
1 RODE PEPER
1 KLEINE UI
2 TENEN KNOFLOOK
500 ML (GROENTE) BOUILLON
1 GROTE AARDAPPEL
1 TL TIJM
1 TL KERRIEPOEDER
OLIJFOLIE
SNUFJE ZOUT EN PEPER
Snipper de ui en snijd de knoflook en de rode peper in stukjes.
Schil de aardappel en snijd deze in blokjes.
Giet en scheutje olie in de pan en fruit de ui met de knoflook, kerriepoeder en rode peper aan.
Voeg na 2-3 minuten de blokjes pompoen en aardappel, een snufje zout en peper, tijm en de bouillon toe.
Breng het geheel aan de kook.
Laat de soep circa 20 minuten zachtjes koken totdat de aardappel en de pompoen zacht zijn.
Pureer de soep met een staafmixer en serveer hem met een lekker broodje.
Eet smakelijk!